En els enllaços següents podeu trobar les actes de la cinquena i la sisena sessions del grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD. També s’inclouen l’informe de les enquestes sobre comunicació interna (recollides entre el 21 i el 31 de març) i l’anàlisi DAFO:

Acta de la cinquena sessió (27 d’abril)

Acta de la sisena sessió (8 de maig)

Informe “Enquestes sobre comunicació interna SBD UV”

Anàlisi DAFO

L’informe sobre les enquestes inclou les dades estadístiques de tots els ítems valorats i un desglossament dels resultats reflectits en les preguntes obertes. Com ja hem comentat en altres ocasions, els suggeriments i observacions de les preguntes obertes serviran com a base per a l’elaboració del objectius del Pla de Comunicació Interna.

Quan reviseu el DAFO, recordeu que “debilitats i fortaleses” són aspectes interns del servei relacionats amb la comunicació interna dins de l’SBD. Per la seua banda, “amenaces i oportunitats” són aspectes de l’entorn als quals el servei ha de donar resposta o bé traure partit de la millor forma possible.

Esperem els vostres comentaris i suggeriments, bé a través de l’Àgora, o bé a través d’un correu electrònic a pcisbd@uv.es, o directament a qualsevol dels membres del grup.

Gràcies per la vostra col•laboració i participació en el procés de preparació del Pla de Comunicació Interna del SBD.

El grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD

 

El grup de millora per a la redacció del document relatiu als nostres grups d’interés i les seues expectatives s’ha reunit en tres ocasions. La primera va ser el 27 de març, la segona el 28 d’abril i la tercera, el passat 5 de maig.

En els enllaços següents, podeu trobar les actes de totes les sessions realitzades fins ara:

Constitució del grup de millora per a conèixer les expectatives dels grups d’interés

Acta de la segona sessió

Acta de la tercera sessió

Per altra banda, aquest grup disposa d’un alies de correu: grupintsbd@uv.es on podeu fer-nos arribar qualsevol suggeriment o comentari, així com també a les nostres direccions de correu personal.

Gràcies per la vostra atenció.

May
11
Filed Under (Congressos - Cursos, General) by cristina on 11-05-2017

Els dies 4 i 5 de maig s’ha celebrat a la ciutat de Cuenca, la 7a Conferència internacional sobre revistes de ciències socials i humanitats.  A la conferència hem assistit Pilar Aguiló, Amelia López, Blanca Salom i Cristina Tomás.

Aquest any la Conferència s’ha centrat en la gestió de la postpublicació i l’impacte social i acadèmic i s’han tractat temes com ara la selecció de revistes en WOS, la presència de revistes espanyoles en el Social Science Citation Index, eines de marketing, col·laboració i  estratègies per augmentar l’impacte.

 A més, també s’ha parlat d’aspectes fonamentals per a millorar la qualitat de les revistes: importància de metadades en l’edició electrònica, bones pràctiques en la publicació en obert i revisió per pars.

A l’enllaç següent teniu el programa complet de la conferència i en uns dies totes les ponències i participacions.

http://www.crecs.info/programa/

El 9 de maig ens vam reunir el personal d’adquisicions de les biblioteques de la Universitat en la Universitat Politècnica de València, al costat de companys d’altres universitats com la UPV, la UJI, la UA o la Miguel Hernández d’Elx. L’objectiu era l’intercanvi d’impressions sobre la compra i gestió de llibres electrònics. La reunió va estar patrocinada per Elsevier, i a més de les presentacions dels seus productes, vam poder escoltar a Carlos Olmeda-Gómez, professor de la Universitat Carlos III de Madrid, i a Luis Puelles, professor de la Universitat de Múrcia.

Els companys del Politècnic van realitzar una presentació sobre l’adquisició de llibres de Elsevier en la seua institució, mentre que des de la Universitat de València Maria Trigo, Eva Montilla i Pilar Mata van presentar “La Biblioteca sin Libros: Un Proyecto de Difusión de E-books en las Bibliotecas de la Universitat de València”


La inversió en llibres electrònics és cada vegada més alta i açò implica canvis en la gestió de les adquisicions. Des de la biblioteca veiem necessari insistir en la difusió, sobretot cap a l’estudiant, qui de vegades no coneix els recursos que ofereix la biblioteca. En la presentació podeu veure totes les accions realitzades en diferents biblioteques de la universitat, amb exemples de la Biblioteca de Ciències i el projecte realitzat en la Sala de Lectura de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria.

Ja teniu disponible a l’Espai de treball l’informe estadísitc de l’any 2016 i el seu resum. L’informe recull les estadístiques de Millennium referents a Trobes i Trobes+, usuaris, circulació, col·lecció, catalogació, adquisicions, cursos i bibliografia recomanada.

Com a novetats enguany s’han incorporat a l’informe: l’apartat 3.5 amb les dades referents al préstec intercampus, el 3.6 que reflexa el grau de morositat, el 4.2.4 ús intern en sala, al punt 4.2.5 els exemplars donats de baixa i passats a BARRE, al 4.2.6 els exemplars inventariats i al 4.5 les dades d’ús de la col·lecció.

May
05
Filed Under (Bases Dades) by Maria on 05-05-2017 and tagged

Fins al 2 de juny tindrem en proves Ovid EMCARE, una nova base de dades bibliogràfica d’infermeria. Es distingeix per la qualitat i quantitat del seu contingut, ja que inclou prop de 5 milions de registres de més de 3.700 revistes acadèmiques, revisades per pares i indexades, incloent-hi 1.800 revistes no disponibles en altra base de dades d’infermeria.

La base de dades té un focus més clínic per a la recerca, la formació continuada i la pràctica de la infermeria basada en l’evidència. Té contingut internacional, el 50% de les revistes són d’Amèrica del Nord, el 40% són d’Europa i el 10% són de la resta del món.

Els usuaris podran localitzar articles del seu interés de forma més eficient gràcies a la tecnologia de la plataforma Ovid i els més de 70.000 termes de EMTREE, complementats amb termes d’infermeria i disciplines sanitàries associades, tots mapeats al MeSH de MEDLINE.

Navega per la base de dades i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova.

A partir del proper dimarts 2 de maig, el SBD posa a disposició dels estudiants i del PDI del Campus d’Ontinyent de la UV un nou servei de Préstec Intercampus destinat a apropar-los els llibres de les biblioteques de la resta de campus de la UV.

Els estudiants i PDI interessats poden fer la sol·licitud del llibre a través del formulari del “El Meu Compte” a Trobes (http://trobes.uv.es/patroninfo*val) o a la pàgina web de la Biblioteca del Campus d’Ontinyent (http://links.uv.es/y0hEFf1).

Una vegada a la setmana es farà l’enviament dels llibres reservats per estudiants i PDI d’Ontinyent, que podran passar a recollir-los i emportar-se’ls amb les condicions de préstec habituals.

El procediment per a gestionar aquest nou servei està disponible a l’Espai de treball: http://www.uv.es/websbd/espaitreball/circulacio/inter_ontinyent.pdf

Apr
25
Filed Under (Bases Dades) by Maria on 25-04-2017 and tagged

wk

Del 25 d’abril al 9 de maig tindrem accés en proves a quatre bases de dades de l’editorial Wolters Kluwers:

  1. Digital Book Platform: col·lecció de llibres electrònics.
  2. Kluwer Arbitration: Una plataforma dedicada a llibres relacionats amb arbitratge internacional.
  3. Kluwer Competition Law: Una plataforma dedicada a la Competència
  4. Kluwer IP Law: dedicada a la propietat intel·lectual.

Totes les bases de dades contenen, a més, revistes a text complet, jurisprudència, materials exclusius i legislació.

Navega per les quatre bases de dades i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova.

Obertura de urnaDurant dos sessions celebrades el divendres 31 de març i el divendres 7 d’abril, el grup de millora per a la redacció del pla de comunicació interna del SBD ha dut a terme el recompte de resultats de l’enquesta realitzada per a millorar la comunicació interna.

En aquests enllaços podeu trobar les actes de les sessions:

Acta de la tercera sessió

Acta de la quarta sessió

Els suggeriments i observacions de les preguntes obertes serviran com a base per a l’elaboració del contingut del pla de comunicació interna. Esperem saber arreplegar les necessitats detectades i ser capaços de redactar un pla que ens ajude a comunicar-nos millor.

Recordeu que si voleu fer-nos qualsevol suggeriment o comentari, podeu fer-ho a través de l’Àgora, amb un correu electrònic a pcisbd@uv.es , o directament a qualsevol dels membres del grup.

Gràcies per la vostra col•laboració i participació en el procés de preparació del pla de comunicació interna del SBD.

Que passeu unes bones pasques!!!

El grup de millora per a la redacció del pla de comunicació interna del SBD (pcisbd@uv.es)

Apr
12
Filed Under (Suport a la investigació) by Blanca on 12-04-2017 and tagged

 

 

Hem començat el procés de migració del RefWorks clàssic a la nova versió.
En la web del servei trobareu la Guia per a migrar el compte personal al nou RefWorks i els passos per a aconseguir una migració amb èxit.
A partir del 25 d’abril començarem una campanya d’informació als usuaris mitjançant la web, correu electrònic i xarxes socials.
El RefWorks clàssic estarà disponible fins al gener de 2018

FireStats icon Powered by FireStats