FireStats error : FireStats: Unknown commit strategy
May
22
Filed Under (RECURSOS-e) by Maria on 22-05-2019 and tagged

Del 20 de maig al 31 de desembre tindrem en proves Jove Core. 

El Servei de Biblioteques de la Universitat de València ha subscrit 9 seccions de la revista JoVE: Journal of Visualized Experiments , i és una de les més consultades pels investigadors. També tenim subscrites dues seccions de la base de dades:  Essentials of Genetics i Essentials of Cell Biology. Ara, els seus editors ens ofereixen l’accés gratuït fins al 31 de desembre a la col·lecció Jove Core.

Creat per a reemplaçar els llibres de text, Jove Core ajuda als estudiants a aprendre més ràpidament i a centrar-se en la informació que importa.

Navega per la col·lecció des d’ací i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova.

May
21
Filed Under (General) by cristina on 21-05-2019

La Comissió de Seguiment de la Carta de Serveis es va reunir el passat 15 de maig per a continuar revisant els compromisos i indicadors. A més, es van estudiar els suggeriments que ens han arribat.

En l’enllaç següent podeu consultar l’acta de la segona reunió

https://www.uv.es/websbd/espaitreball/qualitat/ComissioSeguimentCdSActa2areunio

El següent pas és la revisió de tots els canvis pel Servei d’Anàlisi i Planifiacció. Per tant, encara poden haver-hi alguns canvis en la redacció de la CdS.

Podeu fer qualsevol suggeriment o millora que considereu adient.

Gràcies per la vostra col·laboració

May
17
Filed Under (General) by barrueco on 17-05-2019

Durante los días 7 a 13 de Mayo, junto con Cristina García Testal,  hemos estado haciendo un ErasmusPAS en la University College Cork (UCC).

La University College Cork fue fundada en 1845 como una de las tres Queen’s Colleges (Belfast, Cork y Galway), en 1908 se convirtió en University College, Cork. En 1997 cambió el nombre por National University of Ireland, Cork y en 1998 por el actual. En 2015, ocupó el primer puesto en el ranking del sistema de indicadores U-Multirank de la Comisión Europea. Además, ese año fue nombrada «Universidad Irlandesa del Año», por cuarta vez, por el Sunday Times.

Entre los profesores ilustres que ha tenido destaca George Boole, su primer catedrático de matemáticas e inventor del álgebra de Boole.

Podeis leer el informe completo en este enlace

May
16
Filed Under (Bases Dades, Llibres-e, RECURSOS-e) by Maria on 16-05-2019 and tagged

Del 14 de maig al 14 de juny tindrem en proves Stahl Online, un recurs en línia basat en els llibres del Dr. Stephen M. Stahl, concretament la seva col·lecció Essential Psychopharmacology que conté, entre d’altres, dos recursos principals disponibles: Stahl’s Essential Psychopharmacology i The Prescriber’s Guide.

Stahl’s Essential Psychopharmacology ha estat considerada la font definitiva d’informació sobre psicofarmacologia i s’ha consolidat com la principal font d’educació i informació en el seu camp. The Prescriber’s Guide és una excel·lent font d’informació per a l’art de prescriure medicaments psicotròpics, ja que gairebé tots els medicaments han tingut alguns canvis i cal tenir en compte les noves regulacions i usos.

Navega per la col·lecció des d’ací i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova.

Entre els dies 8 i 12 d’abril, el nostre company Juanan ha participat a l’Erasmus Staff Training a la Università degli Studi di Firenze i ens ha elaborat una presentació explicant la seua experiència.
Gràcies Juanan, molt interessant i un lloc molt atractiu per a visitar!

 

May
07
Filed Under (General) by emontill on 07-05-2019

En aquest enllaç podeu consultar el resum de dades i activitats de la Biblioteca d’Humanitats “Joan Reglà” durant l’any 2018:

https://www.uv.es/humanbib/bibhuma_activitats2018

 

May
06
Filed Under (Autoavaluació) by cristina on 06-05-2019 and tagged ,

Com ja sabeu, aquest mes de maig finalitza la vigència de la 2a Carta de Serveis de l’SBD. Per aquest motiu, el passat 15 d’abril la comissió de Seguiment de la Carta de Serveis es va reunir per a treballar en la revisió de l’actual CdS i la publicació de la 3a edició.
La Comissió revisà el grau de compliment dels compromisos assumits en la 2a Carta de Serveis i possibles propostes de millora de serveis, compromisos i indicadors.

Podeu llegir l’acta de la reunió en l’enllaç següent:
https://www.uv.es/websbd/espaitreball/qualitat/ComissioSeguimentCdSActa1areunio

A més, en la web de l’SBD podeu consultar els informes de seguiment dels anys 2016, 2017 i 2018. En concret, en l’informe del 2018 podeu veure l’evolució dels indicadors associats als compromisos en aquests tres anys.

Ens agradaria que ens enviaré qualsevol suggeriment o comentari que considereu oportú a millorem@uv.es

La Comissió de Seguiment els estudiarà en la pròxima reunió que tindrà lloc el 15 de maig.

Gràcies per la vostra col·laboració

Abr
08

Des de la Biblioteca de Ciències han adquirit una col·lecció de llibres d’informàtica de l’editorial Pearson. Els llibres, que pots trobar en el nostre catàleg Trobes, es consulten a través de la plataforma Vitalsource.

Recomanem als usuaris que es creuen un compte per a accedir als llibres. Sense compte, es pot llegir el llibre online, però amb moltes limitacions. En accedir a través del compte personal, el llibre s’afig a la seua biblioteca i el pot consultar online i offline, a través de la web o de l’aplicació mòbil. A més, podrà prendre notes i crear contingut que es mantindrà en totes les sessions, fins que retorne el llibre.

Pots consultar la guia d’ús de la plataforma ací.

Mar
22
Filed Under (Xarxa social) by Maria on 22-03-2019 and tagged

Durant els mesos de març i abril tindrem una nova exposició al Raconet de la Biblioteca d’Humanitats que porta el títol de “Dones: Prehistòria i Antiguitat”, una aproximació a la figura femenina en aquestes èpoques, amb llibres tan interessants com “El legado de Hipatia : historia de las mujeres en la ciencia” o “The language of the goddess”. La bibliografia elaborada es pot consultar en aquest enllaç.

A més, podeu aprofitar i visitar el photocall que han muntat els professors d’Arqueologia de la Universitat de València per a visibilitzar les dones arqueòlogues. La proposta que plantegen les professores i investigadores d’aquest departament és que les persones que vulguen es facen una foto i la pengen en les xarxes socials amb el hashtag #DonesiArqueologia i que, a més, si ho desitgen, que facen algun comentari. 

Anima’t a participar-hi! La millor foto i comentari rebrà un lot de llibres del departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga.

Ene
25
Filed Under (RECURSOS-e) by Maria on 25-01-2019

El nou any ens porta una sèrie de canvis en les subscripcions de recursos electrònics. Alguns són nous, d’altres s’han cancel·lat, i uns altres continuen amb més contingut. Aquests són els canvis més rellevants:

Recursos nous:

V-LEX : una base de dades que conté a text complet legislació europea, estatal i autonòmica, jurisprudència de tots els tribunals, llibres, doctrina i revistes jurídiques, models de formularis i contractes i notícies jurídiques dels principals diaris espanyols d’informació general i econòmica. Al catàleg podeu trobar les revistes i els llibres electrònics  que formen part de la col·lecció.

CAB Abstracts: és el principal servei d’informació bibliogràfica en anglès que brinda accés a la literatura mundial de ciències de la vida aplicada. Ve amb CABI Full Text, brindant als usuaris accés automàtic a més de 410,000 articles de revistes, documents de conferències i informes (80% dels quals no estan disponibles electrònicament en cap altre lloc), CAB REVIEW abstract, PLANTWISE i GLOBAL HEALTH. 

NEXIS: és una base de dades amb més de 15.000 fonts de notícies, legals i comercials. Nexis ajuda als estudiants a trobar fonts fiables que inclouen: publicacions impreses i en línia, emissions de ràdio i televisió, notícies i blogs; periòdics locals, regionals, nacionals i internacionals; extenses fonts legals per a casos, i informació comercial sobre més de 80 milions d’empreses estatunidenques i internacionals.

EDWARD ELGAR E-BOOKS: La col·lecció de llibres electrònics Economics 2018 inclou monografies de recerca i llibres de text de nivell superior. Publiquen en totes les àrees de l’economia, com finances, diners i banca, economia industrial i laboral, economia regional, regulació, innovació i tecnologia, economia heterodoxa, economia del sector públic, estudis internacionals i dret i economia. Al catàleg podeu trobar els llibres electrònics que formen part de la col·lecció.

Elsevier EBS 2019: com l’any passat, durant 2019 tindrem en proves diverses col·leccions de llibres electrònics de 2017 i 2018. A finals d’any seleccionarem una part d’ells per a la seua compra permanent tenint en compte els vostres suggeriments. Els llibres estaran disponibles a l’eina de descobriment Trobes +

Wiley UBCM 2019: L’editorial Wiley ens ha oferit un UBCM (són les sigles de “Usage Based Collection Management Model”). És un model paregut a l’EBS. Durant aquest any tindrem en accés obert tots els llibres de l’editorial publicats el 2016, 2017 i 2018. Els llibres estaran disponibles a Trobes+

Col·leccions amb més continguts:

MLA Full text: Enguany la base de dades MLA conté el text complet de 1.000 revistes, algunes tan conegudes com Applied Linguistics, Critique, Comparative Literature, Renaissance Quarterly and College Composition & Communication. A més, hem canviat l’accés a la plataforma Ebsco.

Primal: Des de 2019 accedim amb una nova plataforma amb un nou disseny més fàcil de navegar des de la barra d’eines de l’esquerra. L’Atles d’Anatomia interactiva conté animacions tridimensionals que il·lustren les funciones biomecàniques, vídeos clínics i descripcions textuals fetes per especialistes complementen les animacions i models.

 

SpringerLink Ebooks: durant 2019 continuarem augmentant la col·lecció de llibres electrònics de Springer amb els llibres que es vagen publicant.

Cancel·lacions: s’ha cancel·lat la subscripció a la col·lecció de llibres electrònics de Safari.

FireStats icon Powered by FireStats