Ene
18
Filed Under (General) by Maria on 18-01-2018

El nou any ens porta una sèrie de canvis en les subscripcions de recursos electrònics. Alguns són nous, d’altres s’han cancel·lat, i uns altres continuen amb més contingut. Aquests són els canvis més rellevants:

Recursos nous:

LION: Amb més d’un terç d’un milió d’obres de text complet de poesia, prosa i drama en anglès, juntament amb la crítica en línia i la biblioteca de referència, Literature Online és la base de dades de literatura i crítica més gran del món.

TAIR: The Arabidopsis Information Resource (TAIR) manté una base de dades de biologia genètica i molecular. Les dades disponibles de TAIR inclouen la seqüència completa del genoma juntament amb l’estructura del gen, informació del producte gènic, expressió gènica, reserves d’ADN, mapes del genoma, marcadors genètics i físics, publicacions i informació sobre la comunitat de recerca d’Arabidopsis. Les dades de funcions del producte genètic s’actualitzen cada setmana a partir de la literatura de recerca publicada més recent i de les dades de la comunitat. TAIR també proporciona enllaços extensos des de les nostres pàgines de dades a altres recursos de Arabidopsis.

Encyclopedia of Physical Organic Chemistry: Conté una referència completa i fàcil a la metodologia i tècniques de la química orgànica física i posa a aquesta disciplina en el context dels camps moderns i dinàmics com els processos bioquímics, la ciència dels materials i l’electrònica molecular.

Elsevier EBS 2018: com l’any passat, durant 2018 tindrem en proves diverses col·leccions de llibres electrònics de 2016 i 2017. A finals d’any seleccionarem una part d’ells per a la seua compra permanent tenint en compte els vostres suggeriments. Els llibres estaran disponibles a l’eina de descobriment Trobes +

Wiley UBCM 2018: L’editorial Wiley ens ha oferit un UBCM (són les sigles de “Usage Based Collection Management Model”). És un model paregut a l’EBS. Durant aquest any tindrem en accés obert tots els llibres de l’editorial publicats el 2017. Els llibres estaran disponibles a Trobes+

Col·leccions amb més continguts:

Jove Videojournal: Els articles de JoVE consisteixen en demostracions de vídeo d’alta qualitat i protocols detallats de text que faciliten la reproductibilitat científica i la productivitat. JOVE inclou tècniques noves, aplicacions innovadores de tècniques existents i protocols estàndard en les ciències físiques i de la vida. Fins ara, la Universitat de València tenia subscrit les seccions Biology, Bioengineering, Immunology and Infection, Medicine i Neuroscience. Per al 2018 hem subscrit Cancer Research, Chemistry and Behaviour i l’editorial ens ha ofert en proves Developmental Biology.

Taylor and Francis Social Sciences and Humanities: Hem subscrit la col·lecció completa de revistes d’humanitats i ciències socials. Fins ara teníem títols solts d’aquesta col·lecció. 

Sport Discus Full Text: la base de dades referencial Sport Discus ha passat a text complet. A partir d’ara podrem trobar les revistas incloses al nostre catàleg Trobes.

Elsevier Medicina E-books: Hem comprat dues noves col·leccions:  les corresponents als anys 2010-2012 i 2014. Es tracta de les millors col·leccions d’E-books de Ciències de la Salut en espanyol. Una àmplia col·lecció de més de 100 títols amb continguts de la màxima qualitat científica, que inclouen tractats, obres de referència, atles, manuals, monografies, etc. Els llibres estaran disponibles pròximament al catàleg Trobes.

SpringerLink Ebooks: durant 2018 continuarem augmentant la col·lecció de llibres electrònics de Springer amb els llibres que es vagen publicant. 

Cancel·lacions: s’han cancel·lat dos recursos d’humanitats :  la base de dades Digital Theatre Plus i Biblioteca Virtual E-excellence.

La microformació del mes de gener tractarà sobre els serveis de suport a la investigació en les diferents àreas: Ciències, Ciències de la Salut, Humanitats i Ciències Socials.

Les sessions de microformación s’han organitzat d’una forma especial i per a ajustar el calendari no totes les sessions seràn en dimecres.

Recordeu que per a inscriure’s al formulari cal utilitzar Mozilla o Chrome.

Gener 2018
Inscripció

 • Serveis de suport a la investigació en Ciències
  Formadora: Maribel Fabra
 • Serveis de suport a la investigació en Ciències de la Salut
  Formadora: Beatriz Climent
 • Serveis de suport a la investigació en Humanitats
  Formadora: Pilar Aguiló
 • Serveis de suport a la investigació en Ciències Socials
  Formadora: Amelia López
Dic
19
Filed Under (General) by pasplae on 19-12-2017 and tagged

Des de dimarts 19 de desembre i fins al mes de febrer, el Raconet de la Biblioteca d’Humanitats posarà a disposició del seus usuaris la mostra “Del llibre a la gran pantalla: adaptacions cinematogràfiques”. S’exposarà una selecció d’unes 230 obres d’obres literàries i les seues adaptacions al cinema del fons de la Biblioteca.
La bibliografia elaborada es pot consultar juntament amb les bibliografies d’exposicions anteriors des d’aquest enllaç: http://www.uv.es/uvweb/servei-biblioteques-documentacio/ca/biblioteca-humanitats-joan-regla-/col-leccio/planta-baixa-1285878101883.html

 

 

 

 

 

Nov
02
Filed Under (General) by Maria on 02-11-2017

 

La Casa del Libro ha organitzat la campanya “Gracias, biblioteca!” per agrair la feina dels bibliotecaris.

 

Per participar-hi, escriu un comentari o petita història sobre les “Coses que has aprés gràcies a la teua biblioteca’”.

Tots els participants rebran un cupó del 5% de descompte per estalviar en la compra de llibres a Casa del Llibre.

A més, la biblioteca que reba les històries més emotives i originals per part dels seus lectors rebran un val de 300 euros per a comprar exemplars a Casa del Libro, i la biblioteca que reba més esments obtindrà un val de 200 euros a canviar, igualment a Casa del Libro, per a augmentar les seues col·leccions.

Per la seua banda, el primer premi al text més emotiu i original serà obsequiat amb un val de 70 euros, mentre que el segon premi al text més emotiu i original rebrà 30 euros per a comprar a Casa del Libro.

Passos per participar:

 • Completa, fins al 4 de desembre de 2017, el formulari de registre d’aquesta pàgina
 • Posa el nom de la teua Biblioteca (per exemple: Biblioteca Joan Reglà), i el teu centre quedarà automàticament registrat a la campanya.
 • L’11 de desembre s’anunciarà el nom de la biblioteca guanyadora i el dels participants que han enviat les millors històries.

Tots els participants rebran el cupó de descompte per a la Casa del Libro amb el mail de confirmació de participació. Se’ls enviarà a l’adreça de correu electrònic que posen al formulari.
Participa!!

Nov
02
Filed Under (Llibres-e) by Maria on 02-11-2017 and tagged

Fins al 30 de novembre tindrem en proves Encyclopedia of Physical Organic Chemistry, una enciclopèdia online de l’editorial Wiley.

La Encyclopedia of Physical Organic Chemistry ofereix una àmplia referència a la química orgànica física, la seua metodologia i les seues tècniques. Inclou processos bioquímics, ciència de materials i electrònica molecular.

Navega pel recurs i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova.

El passat 4 d’octubre es va celebrar a Madrid una reunió del Grup de Treball de Catàleg Col·lectiu de REBIUN a la qual varem assistir Ana Barbeta i Silvia Villaplana.

La jornada tenia els següents objectius:

 • Informar sobre les novetats i l’estat actual dels procediments d’elaboració del Catàleg REBIUN així com dels aspectes clau per tal de garantir la seua qualitat 
 • Conéixer l’estat actual del procés d’implementació de RDA a la Biblioteca Nacional (BNE) després de la seua decisió d’adoptar aquest estàndard com a normativa de catalogació
 • Conéixer el grau d’implementació de la normativa RDA a les biblioteques REBIUN  i l’interés per crear-hi un fòrum d’intercanvi d’experiències

Algunes biblioteques que ja estan treballant amb aquesta normativa (CSUC, Universitat de Barcelona, Universitat de les Illes Balears, Universitat Loyola de Andalucia) varen presentar les seues experiències, especialment en el que afecta els passos seguits en la implementació: fase d’estudi, elaboració de materials i pautes, formació i aplicació real al treball de catalogació

Al final de la Jornada es va decidir crear un subgrup de treball específic sobre l’aplicació de les RDA dins el Grup de Treball de Catàleg Col·lectiu. Aquest grup serà coordinat per la Universitat de les Illes Balears i comptarà amb la participació d’una desena d’institucions entre les quals la Universitat de València.

Podeu veure ací un resum complet de la Jornada

A la web de REBIUN estan ja disponbibles les presentacions 

 


 

 

Com es va informar en la publicació en L’Àgora de 19 de juny, el SBD ha subscrit el programa de referència virtual Question Point.

Com podeu consultar en les actes de reunions del grup de treball de referencia s’ha treballat en els següents temes:

 • Definició del servei “La bibliotec@ respon”.
 • Redacció de les “Pautes del servei de referència virtual del SBD”
 • Definició i redacció de la política del servei de referencia virtual (SRV).
 • Implementació del programa Question Point.
 • Disseny de la página web per a donar accés al SRV i la integració dels formularis de consulta.
 • Disseny i programació de formularis web de consulta.
 • Definició del fluxos interns de treballs de les biblioteques.
 • Redacció de preguntes freqüents.
 • Redacció de respostes tipus per al temes de consulta més freqüents.

Finalitzada la primera fase del procés s’inicia ara la fase de formació de les persones que treballaran amb el programa.
S’impartiran sessions de formació de 90 minuts en les diferents biblioteques segons el següent calendari:

 • Referència virtual amb Question Point. Biblioteca de Ciències Socials
  Dimarts, 17 d’octubre, 12 hores.
 • Referència virtual amb Question Point. Biblioteca d’Humanitats.
  Dimecres, 18 d’octubre, 13 hores.
 • Referència virtual amb Question Point. Biblioteca de Ciències.
  Dimecres, 18 d’octubre, 14 hores.
 • Referència virtual amb Question Point. Biblioteca de Ciencies Socials. 
  Dijous, 19 d’octubre, 15 hores.
 • Referència virtual amb Question Point. Biblioteca de Ciencies de la Salut.
  Dijous, 19 d’octubre, 12 hores.
 • Referència virtual amb Question Point. Biblioteca de Psicología i Esport.
  Dimarts, 24 d’octubre, 15.30 hores.
 • Referència virtual amb Question Point. Biblioteca de Psicología i Esport.
 • Dimecres, 25 d’octubre, 13.30 hores
Segons es va acordar en la reunió del 23 de setembre, la formació s’oferirà  a tot el personal del SBD però es donarà  prioritat als gestors del SRV. Si cal es realitzaran més sessions de formació.
 
Si esteu interessats en participar en alguna de les sessions escriviu un missatge a websib@uv.es amb les següents dades:
 • Nom
 • Usuari de correu-e
 • Sessió a la voleu assistir: dia, hora i biblioteca
 • Si sou gestor/a o no de Question Point
 • Si sou gestor/a indiqueu el compte en el qual treballareu.

 

Oct
04

Des de hui dimecres 4 d’octubre i fins al mes de desembre, el Raconet de la Biblioteca d’Humanitats posarà a disposició del seus usuaris la mostra que commemora la Revolució Russa. S’exposarà una selecció d’obres dels fons de la Biblioteca que aborden aquest esdeveniment històric principalment des del punt de vista historic, però també des de la literatura, el cinema, l’art, el pensament polític, etc.

Agraïm la col·laboració en la selecció de la bibliografia del professor Jesús Millán del Departament d’Història Contemporània.

La bibliografia elaborada es pot consultar juntament amb les bibliografies d’exposicions anteriors des d’aquest enllaç.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fins al 2 de novembre de 2017 tindrem accés en proves a la videorevista JoVE i a la base de dades de vídeos JoVE Science Education.

El Servei de Biblioteques de la Universitat de València ha subscrit 5 seccions de la revista JoVE: Journal of Visualized Experiments des de l’any 2014, i és una de les més consultades pels investigadors. També tenim suscrites dues seccions de la base de dades:  Essentials of Genetics i Essentials of Cell Biology. Ara, els seus editors ens ofereixen l’accés gratuït fins al 2 de novembre de la resta de seccions de la videorevista i de la base de dades JoVE Science Education, un recurs revolucionari dedicat a ensenyar fonaments de laboratori a través de simples vídeos fàcils d’entendre.

La revista compta amb 7.596 vídeos articles científics, amb un increment d’uns 90 al mes. Cada vídeo article presenta una recerca en diferents camps d’estudi científic i disposa del text detallat dels protocols per a cada vídeo i la llista de materials necessaris per a realitzar-ho.

La base de dades permet ensenyar i aprendre millor els conceptes claus i tècniques fonamentals de laboratori. Aquestes demostracions de vídeo cobreixen una àmplia gamma de temes STEM, incloent Biologia, Química, Ciències Ambientals, Psicologia, Medicina Clínica i Enginyeria.

Navega per la videorevista i la base de dades i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova.

 

Sep
28

 

Durant dos mesos tindrem en proves les següents col·leccions d’humanitats de l’editorial Proquest: EEB, AVON, LiOn i les col·leccions de literatura d’Alexandre Street. Ací et deixem informació sobre les col·leccions i els enllaços per accedir:

 

 

 

 • EEB: Early European Books : Permet l’accés a 50.000 llibres impresos a Europa abans de 1701. Són exemplars de cinc grans biblioteques europees, entre elles la Biblioteca Nacional de França o la Biblioteca real Danesa.
 • AVON: Academic Video Online : 57.000 vídeos dirigits a l’ensenyament i l’aprenentatge, amb temàtica multidisciplinària, disponibles en una plataforma similar a youtube. Per a veure en streaming, tenen la transcripció en anglès i la traducció a altres idiomes.
 • LION: Literature Online : Amb més d’un terç d’un milió d’obres de text complet de poesia, prosa i drama en anglès, juntament amb la crítica online definitiva i la biblioteca de referència, LION és la base de dades més gran del món de la literatura i la crítica.
 • Col·leccions de literatura de Alexandre Street: Col·leccions individuals de llibres electrònics de diferent temàtica, sobre raça, gènere, política, història.

Navega per les bases de dades i col·leccions i deixa’ns la teua opinió en el formulari de recursos electrònics en proves.

FireStats icon Powered by FireStats