La semana del 8 al 12 de mayo José Miguel Gallego, Ana Barbeta y Rosario Ferre participamos en la 1st Erasmus Library Staff Training Week  organizada por la Aristotle University of Thessaloniki (AUTh). La AUTh es la mayor universidad de Grecia y los Balcanes y esta era la primera vez que organizaban una staff week centrada en las tareas bibliotecarias. Hay que señalar que todo el personal de la biblioteca se volcó enteramente en la organización del evento, en el que participamos  26 personas de 15 países distintos. En este enlace podéis ver nuestra memoria de la estancia.

También están disponibles las presentaciones de las distintas universidades participantes, algunas muy interesantes  y novedosas en su formato y contenido. La presentación de la Universitat de València se centró en presentar a rasgos generales las principales lineas de actuación desarrolladas por el servicio en los últimos años.

Algunas imágenes de la estancia: talleres, visitas y presetaciones:

 

 

 

Celebrada la desena reunió del grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD, podem dir que l’esborrany del Pla ja està
quasi llest. Només ens queden uns retocs i la revisió del Comitè de Qualitat i ho enviarem a tots per a conèixer la vostra opinió i fer les correccions oportunes.

En aquest enllaç, podeu trobar l’acta de la sessió:

Acta de la desena sessió

Recordeu que podeu enviar-nos els vostres comentaris, bé a través de l’Àgora, o bé a través d’un correu electrònic a pcisbd@uv.es, o directament a qualsevol dels membres del grup.

Gràcies per la vostra col•laboració i participació en el procés de preparació del Pla de Comunicació Interna.

El grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD (pcisbd@uv.es)

 

 

 

El SBD ha subscrit el programa Question Point de OCLC per al servei de referència virtual.

Question Point és un sistema d’administració de referència virtual, que integra xat i un formulari de correu electrònic amb una base de coneixement de referència. També proporciona informes i eines analítiques de tota l’activitat de referència de la biblioteca.

Consulteu l’informació del que permet fer i com funciona Question Point i també la descripció i característiques del programa.

La implementació de QP en el nostre servei, ens permetrà a totes les biblioteca i arxius treballar de forma cooperativa: unificar l’entrada de preguntes dels usuaris, compartir les respostes i la base de dades de coneixement de referència, traure informes globals de l’activitat, etc. Amb aquest programa treballarem les seccions centrals, els arxius i les diferents seccions de les biblioteques (referència, circulació, publicacions periòdiques, suport a la investigació, etc.). En definitiva, tindrem un nou servei de referència virtual (SRV).

De moment s’ha format un grup de treball amb personal de referència de les biblioteques amb l’objectiu de planificar el procés de transició des del servei actual al nou servei amb QP i organitzar el SRV cooperatiu. Fins ara, hem tingut una reunió el passat 8 de juny (ja podeu consultar l’acta) i una sessió de formació en línia per part d’OCLC.

Jun
15
Filed Under (RECURSOS-e) by Maria on 15-06-2017 and tagged

 

Del 15 de juny al 15 de juliol tindrem en proves els Reference Modules de Elsevier. Aquests mòduls són un nou producte actualitzable que proporciona col·leccions d’articles de les principals obres de referència de Elsevier, combinades amb articles nous i exclusivament escrits dins de la disciplina per a crear una font d’informació en línia i autoritzada allotjada en la mateixa plataforma, ScienceDirect. Aquest contingut, seleccionat per un comitè editorial expert, compleix amb les demandes dels investigadors.

Els Reference Modules que tindrem en proves seran els següents:

Reference Module in Biomedical Sciences

Reference Module in Chemistry and Chemical Engineering

Reference Module in Earth Systems and Environmental Sciences

Reference Module in Food Science

Reference Module in Life Sciences

Reference Module in Materials Science and Materials Engineering

Reference Module in Neuroscience and Biobehavioral Psychology

Navega pels diferents mòduls  i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova

El dia 9 de juny es va celebrar la novena sessió del grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del Servei de Biblioteques i Documentació (SBD) en la Biblioteca de Ciències de la Salut.

En aquest enllaç, podeu trobar l’acta de la sessió:

 

Acta de la novena reunió

Hem continuat amb l’elaboració de l’esborrany del pla. Hem revisat la
introducció y el punt sobre l’estudi de la situació actual de la comunicació interna en el SBD.

Recordeu que podeu enviar-nos els vostres comentaris, bé a través de
l’Àgora, o bé a través d’un correu electrònic a pcisbd@uv.es, o directament a
qualsevol dels membres del grup.

Gràcies per la vostra col•laboració i participació en el procés de
preparació del Pla de Comunicació Interna del SBD.

El Grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD (pcisbd@uv.es)

Jun
09
Filed Under (RECURSOS-e) by Maria on 09-06-2017 and tagged

Fins al 4 de juliol tindrem en proves AccessEngineering, un recurs online multidisciplinari de l’editorial McGraw-Hill Education. 

AccessEngineering integra continguts d’enginyeria amb eines d’aprenentatge, ensenyament i anàlisi. Prepara als estudiants per a resoldre problemes reals i facilita la planificació dels plans d’estudi del professorat.

Navega pel recurs i deixa’ns la teua opinió al formulari de recursos electrònics en prova.

 

El dia 22 de maig es va celebrar la huitena sessió del grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del Servei de Biblioteques i Documentació (SBD).

En aquest enllaç, podeu trobar l’acta de la sessió:

Acta de la huitena sessió

Hem continuat amb la revisió dels objectius i amb l’elaboració de l’esquema funcional. Finalment, ens hem repartit la redacció dels diferents punts del Pla entre els components del grup, d’acord amb l’índex que varem publicar en l’acta de la setena reunió.

ESPEREM ELS VOSTRES COMENTARIS I SUGGERIMENTS, bé a través de l’Àgora, o bé a través d’un correu electrònic a pcisbd@uv.es (que rebem els huit integrants del grup), o directament a qualsevol dels membres del grup.

Gràcies per la vostra col•laboració i participació en el procés de preparació del Pla de Comunicació Interna.

El Grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD.

 

May
24
Ahir 23 de maig inaugurarem a la Biblioteca d’Humanitats una nova exposició al Raconet amb el títol de “Bon profit!“, on exposem obres relacionades amb l’alimentació des de diferents punts de vista: història, receptes, la presència dels aliments en la literatura, en el cinema, en l’art, la mirada antropològica,…
 
Enguany València ha sigut elegida capital mundial de l’alimentació i la Facultat de Geografia i Història se suma a aquesta celebració amb el Col·loqui internacional: L’alimentació al món púnic, produccions, processos i consums els dies 15 i 16 de juny. El professor Carlos Gómez Bellard va sol·licitar el muntatge d’un Raconet en paral·lel, agraïm la seua col·laboració en la selecció del material.
 
Un bon nombre dels llibres d’aquest Raconet procedeixen de la donació de la biblioteca de la professora Dolores Jiménez, catedràtica de Filologia Francesa de la Universitat de València.
 
 
Vine a vore el Raconet, t’agradarà!

 

El dia 15 de maig es va celebrar la setena sessió del grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del Servei de Biblioteques i Documentació (SBD).

En aquest enllaç, podeu trobar l’acta de la sessió:

Acta de la setena sessió

Estem treballant en la redacció dels objectius del pla, incloent accions concretes que puguen dur-se a terme i ens ajuden a millorar el flux de la comunicació en el nostre servei.

El següent pas, serà elaborar un esquema funcional, a manera de taula per a planificar les accions comunicatives. En aquest quadre, s’arreplegaran els diferents tipus d’informacions a comunicar, indicant responsables, destinataris, vies de comunicació i temporalització de les mateixes.

Tot el procés està resultant ser un treball molt intens i, alhora, molt interessant. Confiem que l’esforç resulte en un pla eficaç i que ens puga ajudar a millorar i sentir-nos més integrats en el nostre servei.

ESPEREM ELS VOSTRES COMENTARIS I SUGGERIMENTS, bé a través de l’Àgora, o bé a través d’un correu electrònic a pcisbd@uv.es, o directament a qualsevol dels membres del grup.

Gràcies per la vostra col•laboració i participació en el procés de preparació del Pla de Comunicació Interna del SBD.

 

 

En els enllaços següents podeu trobar les actes de la cinquena i la sisena sessions del grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD. També s’inclouen l’informe de les enquestes sobre comunicació interna (recollides entre el 21 i el 31 de març) i l’anàlisi DAFO:

Acta de la cinquena sessió (27 d’abril)

Acta de la sisena sessió (8 de maig)

Informe “Enquestes sobre comunicació interna SBD UV”

Anàlisi DAFO

L’informe sobre les enquestes inclou les dades estadístiques de tots els ítems valorats i un desglossament dels resultats reflectits en les preguntes obertes. Com ja hem comentat en altres ocasions, els suggeriments i observacions de les preguntes obertes serviran com a base per a l’elaboració del objectius del Pla de Comunicació Interna.

Quan reviseu el DAFO, recordeu que “debilitats i fortaleses” són aspectes interns del servei relacionats amb la comunicació interna dins de l’SBD. Per la seua banda, “amenaces i oportunitats” són aspectes de l’entorn als quals el servei ha de donar resposta o bé traure partit de la millor forma possible.

Esperem els vostres comentaris i suggeriments, bé a través de l’Àgora, o bé a través d’un correu electrònic a pcisbd@uv.es, o directament a qualsevol dels membres del grup.

Gràcies per la vostra col•laboració i participació en el procés de preparació del Pla de Comunicació Interna del SBD.

El grup de millora per a la redacció del Pla de Comunicació Interna del SBD

 

FireStats icon Powered by FireStats