FireStats error : FireStats: Unknown commit strategy
Abr
08

Des de la Biblioteca de Ciències han adquirit una col·lecció de llibres d’informàtica de l’editorial Pearson. Els llibres, que pots trobar en el nostre catàleg Trobes, es consulten a través de la plataforma Vitalsource.

Recomanem als usuaris que es creuen un compte per a accedir als llibres. Sense compte, es pot llegir el llibre online, però amb moltes limitacions. En accedir a través del compte personal, el llibre s’afig a la seua biblioteca i el pot consultar online i offline, a través de la web o de l’aplicació mòbil. A més, podrà prendre notes i crear contingut que es mantindrà en totes les sessions, fins que retorne el llibre.

Pots consultar la guia d’ús de la plataforma ací.

Mar
22
Filed Under (Xarxa social) by Maria on 22-03-2019 and tagged

Durant els mesos de març i abril tindrem una nova exposició al Raconet de la Biblioteca d’Humanitats que porta el títol de “Dones: Prehistòria i Antiguitat”, una aproximació a la figura femenina en aquestes èpoques, amb llibres tan interessants com “El legado de Hipatia : historia de las mujeres en la ciencia” o “The language of the goddess”. La bibliografia elaborada es pot consultar en aquest enllaç.

A més, podeu aprofitar i visitar el photocall que han muntat els professors d’Arqueologia de la Universitat de València per a visibilitzar les dones arqueòlogues. La proposta que plantegen les professores i investigadores d’aquest departament és que les persones que vulguen es facen una foto i la pengen en les xarxes socials amb el hashtag #DonesiArqueologia i que, a més, si ho desitgen, que facen algun comentari. 

Anima’t a participar-hi! La millor foto i comentari rebrà un lot de llibres del departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga.

Ene
25
Filed Under (RECURSOS-e) by Maria on 25-01-2019

El nou any ens porta una sèrie de canvis en les subscripcions de recursos electrònics. Alguns són nous, d’altres s’han cancel·lat, i uns altres continuen amb més contingut. Aquests són els canvis més rellevants:

Recursos nous:

V-LEX : una base de dades que conté a text complet legislació europea, estatal i autonòmica, jurisprudència de tots els tribunals, llibres, doctrina i revistes jurídiques, models de formularis i contractes i notícies jurídiques dels principals diaris espanyols d’informació general i econòmica. Al catàleg podeu trobar les revistes i els llibres electrònics  que formen part de la col·lecció.

CAB Abstracts: és el principal servei d’informació bibliogràfica en anglès que brinda accés a la literatura mundial de ciències de la vida aplicada. Ve amb CABI Full Text, brindant als usuaris accés automàtic a més de 410,000 articles de revistes, documents de conferències i informes (80% dels quals no estan disponibles electrònicament en cap altre lloc), CAB REVIEW abstract, PLANTWISE i GLOBAL HEALTH. 

NEXIS: és una base de dades amb més de 15.000 fonts de notícies, legals i comercials. Nexis ajuda als estudiants a trobar fonts fiables que inclouen: publicacions impreses i en línia, emissions de ràdio i televisió, notícies i blogs; periòdics locals, regionals, nacionals i internacionals; extenses fonts legals per a casos, i informació comercial sobre més de 80 milions d’empreses estatunidenques i internacionals.

EDWARD ELGAR E-BOOKS: La col·lecció de llibres electrònics Economics 2018 inclou monografies de recerca i llibres de text de nivell superior. Publiquen en totes les àrees de l’economia, com finances, diners i banca, economia industrial i laboral, economia regional, regulació, innovació i tecnologia, economia heterodoxa, economia del sector públic, estudis internacionals i dret i economia. Al catàleg podeu trobar els llibres electrònics que formen part de la col·lecció.

Elsevier EBS 2019: com l’any passat, durant 2019 tindrem en proves diverses col·leccions de llibres electrònics de 2017 i 2018. A finals d’any seleccionarem una part d’ells per a la seua compra permanent tenint en compte els vostres suggeriments. Els llibres estaran disponibles a l’eina de descobriment Trobes +

Wiley UBCM 2019: L’editorial Wiley ens ha oferit un UBCM (són les sigles de “Usage Based Collection Management Model”). És un model paregut a l’EBS. Durant aquest any tindrem en accés obert tots els llibres de l’editorial publicats el 2016, 2017 i 2018. Els llibres estaran disponibles a Trobes+

Col·leccions amb més continguts:

MLA Full text: Enguany la base de dades MLA conté el text complet de 1.000 revistes, algunes tan conegudes com Applied Linguistics, Critique, Comparative Literature, Renaissance Quarterly and College Composition & Communication. A més, hem canviat l’accés a la plataforma Ebsco.

Primal: Des de 2019 accedim amb una nova plataforma amb un nou disseny més fàcil de navegar des de la barra d’eines de l’esquerra. L’Atles d’Anatomia interactiva conté animacions tridimensionals que il·lustren les funciones biomecàniques, vídeos clínics i descripcions textuals fetes per especialistes complementen les animacions i models.

 

SpringerLink Ebooks: durant 2019 continuarem augmentant la col·lecció de llibres electrònics de Springer amb els llibres que es vagen publicant.

Cancel·lacions: s’ha cancel·lat la subscripció a la col·lecció de llibres electrònics de Safari.

Dic
19

La Biblioteca Històrica ha posat en funcionament el servei d’auto còpia, que permet als usuaris de realitzar fotografies dels fons de la Biblioteca amb el seus dispositius mòbils.

L’objectiu és respondre a una demanda dels nostres investigadors i facilitar-los la seua tasca.

Podeu consultar-ne la normativa a la web de la Biblioteca.

Dic
10

La Universitat de València tindrà accés, fins al març de 2022, al recurs electrònic SketchEngine gràcies a la seua participació en el projecte ELEXIS. ELEXIS (European Lexicographic Infrastructure) és un projecte europeu de quatre anys de durada finançat pel programa de recerca i innovació Horitzó 2020 en el qual participa la Real Academia Española juntament amb altres setze institucions europees.

SketchEngine és una eina d’anàlisi textual en línia per a creació i exploració de corpus lingüístics. Pots consultar el recurs des del nostre catàleg Trobes, clickant ací. Per a poder entrar, cal seleccionar el “log in” institucional, i en el desplegable escollir: UV Universitat de València. A partir d’ací cada usuari haurà de crear un compte propi.

En aquest vídeo de dos minuts de durada pots aprendre el funcionament del recurs (clicka a la imatge per accedir al vídeo):

Los días 22 y 23 de noviembre el grupo de investigación GI+dPI (Grupo I+D Propiedad Intelectual e Industrial UVEG) de la Facultad de Derecho, organizó un Congreso Internacional sobre “Contratos y licencias de derechos de autor en el mercado único digital”.

Los ponentes hablaron sobre la propuesta de la nueva directiva europea que se está fraguando desde 2016 para armonizar todas las legislaciones nacionales en materia de propiedad intelectual en el ámbito digital. Como os podéis imaginar la tarea es muy difícil porque hay muchos intereses económicos en juego. Un artículo especialmente polémico es el artículo 13 que intenta regular las responsabilidades que tienen las plataformas que albergan contenidos de los usuarios (youtube, redes sociales…).

Otro punto interesante se refirió al Reglamento europeo “relativo a la portabilidad transfronteriza de los servicios de contenidos en línea en el mercado interior” de 2017.

El segundo día las conferencias versaron sobre los límites: datos no personales, reproducción con fines de conservación y uso de obras por las entidades de patrimonio cultural.

Entre las compañeras que asistimos hemos elaborado un resumen de cada una de las ponencias.

Aquí podéis leerlo

“Cómo escribir un gran artículo de investigación y conseguir que una buena revista lo acepte”, este es el título del Seminario que la editorial Elsevier ofrecerá el martes 18 de diciembre de 11.30 a 14.00 h de la mañana en el Salón de Actos del Instituto de Investigación Sanitaria INCLIVA, situado en la Avenida Menéndez Pelayo, 4.

Después de asistir a este taller, los participantes tendréis una idea clara sobre cómo piensan los editores y lo que esperan , y os explicarán cómo funciona el proceso de revisión por pares. Aprenderéis los pasos necesarios que se deben tomar antes de comenzar a escribir un artículo, y se hablará del plagio y la ética en la publicación.

Estos conocimientos os permitirán tener más confianza como autores y publicar los artículos con más facilidad. Podéis apuntaros al seminario en este enlace. El ponente será Anthony Newman, editor en Elsevier y responsable de 16 revistas de medicina y bioquímica.

 

Nov
12

Los pasados 25 y 26 de octubre asistimos al XVII Workshop REBIUN de Proyectos Digitales, una cita siempre interesante por su apretado y variado programa, relacionado con las últimas experiencias prácticas en bibliotecas universitarias. Comenzamos el 25 a las 16:00 de la tarde con una presentación de la Universidad de Manchester, una de las más importantes (y ricas) de Inglaterra. Su representante, Simon Bains, nos dio cifras abrumadoras y muchas ideas interesantes, como que los servicios, y no las colecciones, son lo importante, y una tarea: desarrollar las habilidades digitales de estudiantes y personal. 

Seguimos con las comunicaciones  de las bibliotecas participantes: sobre la implementación de SIGB ALMA en el Consorcio Madroño, aplicaciones móviles para bibliotecas, gestión de datos y programas para facilitar la implantación de los servicios, como el caso del servicio de formación Formabus de Sevilla y el servicio a la investigación de Almería, el brújulaUAL . 

La tarde termina con la sesión de Pecha-kuchas, unas presentaciones sencillas e informales de 20 diapositivas mostradas durante 20 segundos cada una. La Universitat de València participa con el Pecha-kucha “Re-creando espacios: la Biblioteca de Ciencias de la Universitat de València“, un proyecto de reorganización de la hemeroteca de esta biblioteca.


El viernes la sesión comenzó con las comunicaciones sobre enlazar contenidos. Interesante la comunicación de la Universidad de Navarra que nos presentó su mapa de investigación, una herramienta interactiva muy útil para presentar los resultados de la investigación.  La Universitat de Valencia participaba esta vez con la comunicación “Nuevas formas de difusión del patrimonio digitalizado en repositorios universitarios usando IIIF: la experiencia de la Universitat de València

 

El taller de Jordi Serrano sobre como aprovecharnos de Google para gestionar la información de la biblioteca dio paso a la comunicación de Julia Barret, de la Universidad de Dublín, “Developing Research Services in Academic Libraries: Challenges and Opportunities“, que nos habló de la importancia de las relaciones para ofrecer buenos servicios: relaciones con otras unidades académicas, consorcios, otras bibliotecas, expertos en la materia, etc.

Acabamos la mañana con la mesa de informes del Grupo de Repositorios de REBIUN, y con ello dos días intensos de aprendizaje en Sevilla. Todas las presentaciones las podéis ver en el repositorio RIO de la Universidad Pablo de Olavide, anfitriona esta vez del Workshop, y en la página web del evento, donde están disponibles también los vídeos.

El pasado mes de octubre, los días 17,18 y 19, nuestra compañera Chelo Pons asistió en Zaragoza al XVII Seminario de la Red de Centros de Documentación de Educación Ambiental y espacios Naturales Protegidos (RECIDA) organizadas por el Ministerio de Transición Ecológica de España. La comunicación presentada versó sobre el “Acceso a los Recursos de información de la ONU: los ODS y las Bibliotecas”. Podéis leer la comunicación completa aquí.

RECIDA es una red que nació en el año 2002 en el seno de los Seminarios de Centros de Documentación de Medio Ambiente y Espacios Naturales Protegidos, enmarcados en la línea de Seminarios Permanentes del CENEAM, para promover una red de coordinación y colaboración entre centros.

Los objetivos de RECIDA son:

• Favorecer la colaboración y el intercambio de experiencias y proyectos
• Proporcionar herramientas para mejorar la gestión de los centros que integran la red.

RECIDA facilita a sus miembros:

• Acceso a información y documentación ambiental.
• Intercambios de información y documentación.
• Optimization de recursos compartidos
• La participación en proyectos y experiencias.
• Difusión.
• Formación.

 

La visita de trabajo a la Biblioteca de las Naciones Unidas de Ginebra realizada por nuestra compañera Chelo Pons se produjo del 9 a 13 de julio de 2018. Durante la semana se trataron los siguientes temas: 

 

  • Reunión con los compañeros de dicha Biblioteca y conocer su gran colección bibliográfica. En la actualidad tienen a su cargo la colección más completa de documentos de las Naciones Unidas en Europa.
  • Intercambio de experiencias para mejorar la gestión de la Biblioteca depositaria de la ONU en Valencia.
  • Realización de varios cursos de capacitación sobre: el uso de Global Search, la Biblioteca Digital/Biblioteca virtual, el Sistema de Documentos Oficiales (SAD) y otras bases de datos.

Además, analizaron el papel y la importancia de las bibliotecas depositarias y su futuro en los distintos países. La memoria completa de la visita la podéis leer aquí.

FireStats icon Powered by FireStats