Microformació d’una hora i mitja de duració, aproximadament, en la qual es tractaran els següents punts:
• Memòria d’investigació • Passarel·la GREC-RODERIC • Sexennis • Procediment de revisió d’articles en la passarel·la GREC-RODERIC
Presencial: Microformació impartida per Rosario García García, Cap Secció Prèstec interbibliotecari i Recursos digitals propis i Beatriz Climent Piqueras, Cap Secció de Suport a la investigació
DESEMBRE
Dimarts 12/12/2023 Biblioteca de Psicologia SFU-Campus Blasco Ibañez
09.30 h a 11.00 h
16.00 h a 17.30 h
Dimecres 13/12/2023 Biblioteca de Ciències SFU-Campus Burjassot
Descripció: Microformació sobre la Biblioteca Depòsit. Biblioteca complementària de la resta de biblioteques de la UV i que funciona com a unitat independent. És la biblioteca de descàrrega o dipòsit de les biblioteques de la Universitat de València.
Descripción : Microformación sobre la Biblioteca Depósito. Biblioteca complementaria del resto de bibliotecas de la UV y que funciona como unidad independiente. Es la biblioteca de descarga o depósito de las bibliotecas de la Universitat de València.
1. BibliotequesUV i la Sostenibilitat (Implementació de l’Agenda 2030): Cap a una biblioteca verda
Descripció: El curs pretén d’explicar el concepte de Desenvolupament Sostenible-Sostenibilitat i la seua relació amb el món de les biblioteques i els diferents centres d’arxiu i documentació. Un espai on informar de la importància que té el treball del personal de biblioteques per a aconseguir aquests objectius. I també un espai per a poder trobar els recursos bàsics per a la implementació de l’Agenda 2030 i començar a caminar cap a una Biblioteca verda en la nostra UV.
2. Biblioteca Historicomèdica: En un encreuament de camins
Descripció: La Biblioteca Historicomèdica depén, organicament, de la Biblioteca de Ciències de la Salut, serveix a Institut Interuniversitari López Piñero (IILP) i col·labora el seu Museu. Encara que va començar amb els fons d’història de la medicina hui completa la seua col·lecció amb obres d’història de la ciència i la tecnología
BibliotecasUV y la Sostenibilidad (Implementación de la Agenda 2030): Hacia una biblioteca verde
Descripción: El curso pretende de explicar el concepto de Desarrollo Sostenible-Sostenibilidad y su relación con el mundo de las bibliotecas y los diferentes centros de archivo y documentación. Un espacio donde informar de la importancia que tiene el trabajo del personal de bibliotecas para conseguir estos objetivos. Y también un espacio para poder encontrar los recursos básicos para la implementación de la Agenda 2030 y empezar a caminar hacia una Biblioteca verde en nuestra UV.
2. Biblioteca Historicomédica: En un cruce de caminos
Descripción: La Biblioteca Historicomèdica depende, orgánicamente, de la Biblioteca de Ciències de la Salut, sirve a Institut Interuniversitari López Piñero (IILP) y colabora su Museo. Aunque comenzó con los fondos de historia de la medicina hoy completa su colección con obras de historia de la ciencia y la tecnología
Descripció: En aquesta microformació farem un breu recorregut per la història de la biblioteca i la formació de la seua col·lecció, destacant els fons més valuosos i la varietat de la tipologia. Mostrarem també les línies de treball actuals, els serveis que oferim als usuaris i les normatives específiques a causa de les característiques dels fons. A més, publicarem la guia de recursos (Libguides) i repassarem les vies de difusió del patrimoni bibliogràfic. En resum, volem acostar als companys que estiguen interessats una biblioteca patrimonial, oberta a la societat i amb projectes de futur.
Impartit per Silvia Villaplana i Federico Romero
Presencial:
8 de febrer 2022
Biblioteca Socials -Tarongers- Sala de formació d’usuaris
9:30/10:30 h 16:00/17:00 h
9 de febrer 2022
Biblioteca Salut Blasco- Ibañez- Sala de formació d’usuaris
Descripción: En esta microformación haremos un breve recorrido por la historia ia de la biblioteca y la formación de su colección, destacando los fondos más valiosos y la variedad de tipología. Mostraremos también las líneas de trabajo actuales, los servicios que ofrecemos a los usuarios y las normativas específicas a causa de las características de los fondos. Además, publicaremos la guía de recursos (Libguides) y repasaremos las vías de difusión del patrimonio bibliográfico. En resumen, queremos acercar a los compañeros interesados una biblioteca patrimonial, abierta a la sociedad y con proyectos de futuro.
Impartida por Silvia Villaplana y Federico Romero
Presencial:
8 de febrero 2022
Biblioteca Sociales -Tarongers- Sala de formación de usuarios
9:30/10:30 h 16:00/17:00 h
9 de febrero 2022
Biblioteca Salud Blasco- Ibañez- Sala de formación de usuarios
9:30/10:30 h 16:00/17:00 h
10 de febrero 2022
Biblioteca Ciencias- Sala de formación de usuarios
El pròxim 18 de gener comença la campanya de difusió de les enquestes de satisfacció que l’SBD envia cada any a estudiants, PDI i PAS del Servei.
Al llarg del mes de gener i fins al 27 de febrer, companyes de les coordinacions de Qualitat en la gestió bibliotecària i de Web i Màrqueting aniran a les diferents biblioteques per a fer la difusió de manera presencial. Vos animem a participar activament en la recollida d’enquestes entre els usuaris de la vostra biblioteca.
A més a més, s’enviaran paral·lelament correus a tots els usuaris i es publicaran notícies en les diferents xarxes socials i la pàgina web.
Aquest servei ajuda a investigadors i estudiants a obtindre documents que no tenim als nostres fons, i també posa el nostre propi fons a la disposició d’altres institucions espanyoles i estrangeres.
En aquest procediment pots conéixer amb detall com funciona i com és el procés, que també ha canviat amb la implementació de la plataforma de serveis bibliotecaris ALMA.
De vegades, hi ha grups d’estudiants o professors que demanen una formació més específica sobre un tema o una eina informàtica determinada (una base de dades, un gestor bibliogràfic).
Aquest tipus de formació “a la carta” es troba explicat en el procediment PR-03.04.
El procediment PR-03.03 sistematitza la formació en competències digitals que les biblioteques de la Universitat de València donen als seus estudiants.
Aquesta formació els dona les habilitats necessàries per a localitzar, organitzar, avaluar i utilitzar èticament la informació recopilada.
Descripció: En aquesta microformació parlarem dels principis bàsics d’atenció al públic, que tots coneixem però que no ve malament recordar de tant en tant, ja que l’atenció al públic és la nostra imatge a l’exterior, i si l’usuari no se’n va content, dóna el mateix tot el treball que hi haja darrere.
– Diez principios básicos de la atención al público
Impartida por Cristina García Testal
Descripción : En esta microformación hablaremos de los principios básicos de atención al público, que todos conocemos pero que no viene mal recordar de vez en cuando, ya que la atención al público es nuestra imagen al exterior, y si el usuario no se va contento, da lo mismo todo el trabajo que haya detrás.
Com en el cas d’altres procediments, els canvis derivats de la migració de Millennium a Alma són evidents. Aquest procediment PR-02.04 té com a objectiu explicar i normalitzar aquests canvis pel que fa a la gestió d’usuaris, és a dir: altes, baixes, incidències, sancions, préstec, etc. S’han de tindre en compte que per a ALMA els usuaris interns són els introduïts manualment en la plataforma i els externs aquells que es carreguen regularment des de bases de dades de la UV externes a ALMA.